Соціальну допомогу чи житлову субсидію легко та зручно оформлювати у Кременчуцькому ЦНАП

Соціальну допомогу чи житлову субсидію легко та зручно оформлювати у Кременчуцькому ЦНАП

Сьогодні послуги соціальної сфери є одними з найбільш запитуваних у Департаменті «ЦНАП у м. Кременчуці» (далі – ЦНАП). Це і призначення житлових субсидій, і допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, і державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям тощо. Загалом 18 послуг, суб’єктами надання яких є управління соціального захисту населення (далі – УСЗН). Прийом документів на оформлення таких соціальних допомог і житлових субсидій приймається як у головному офісі, так і у двох відділеннях ЦНАП.
Історія впровадження соціальних послуг у кременчуцькому ЦНАП починається з 1 березня 2017 року. Саме з цього часу започатковано надання консультацій і проведення прийому громадян спеціалістами УСЗН у ЦНАП (щосереди з 8.30 до 15.00). Так, було збільшено кількість місць, куди жителі міста можуть звернутися для оформлення субсидій, інших соціальних допомог і виплат, які гарантовані державою. У цей же час для працівників ЦНАП було розпочато курс семінарських занять з питань надання житлових субсидій. Навчання проводили працівники УСЗН, під час яких вивчали інформаційні картки послуг та обговорювали питання, які найчастіше виникають на практиці. На завершення циклу навчань адміністратори ЦНАП взяли участь у тематичному заліку.
З 1 квітня 2017 року всі адміністратори ЦНАП розпочали прийом заяв на послуги «Призначення субсидій вперше для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» у звичайному режимі прийому громадян (на точно призначений день і час).
Перевагами замовлення адміністративних послуг через ЦНАП є просторий офіс, електронна черга (на точно призначений день і час), замість живої, прийом 6 днів на тиждень без обідньої перерви (а у вівторок і четвер — до восьмої вечора), смс-інформування про готовність результату, інформація про послуги на сайті cnap-kremen.gov.ua тощо.
Унікальність досвіду кременчуцького ЦНАП полягає у тому, що:
– записатися на прийом у головному офісі ЦНАП та відділеннях можна будь-яким із зручних способів: особисто, через сайт, за зручними телефонними номерами (мобільними та стаціонарним);
– прийняття документів на замовлення послуг здійснюють безпосередньо адміністратори ЦНАП, а не фахівці УСЗН;
– адміністратор заповнює, автоматично формує та роздруковує заяву та декларацію, заявник лише своїм підписом посвідчує вірність внесеної інформації.
У зв’язку з тим, що рішенням виконавчого комітету Кременчуцької міської ради адміністраторам ЦНАП надано повноваження робити витяг з Реєстру громади міста Кременчука у формі довідки про реєстрацію місця проживання та додавати його до необхідного пакету документів, процедура оформлення соціальних допомог у ЦНАП зведена до мінімуму.
Лише з початку року через ЦНАП соціальні допомоги та житлові субсидії оформило понад 10 тисяч кременчуцьких сімей.
Із 17 вересня 2018 року спостерігається новий інтенсивний наплив заяв на послуги із соціальних питань, оскільки кременчуцький ЦНАП розпочав прийом документів на призначення житлових субсидій та на їх перерахунок.
Уже найближчим часом планується надання усіх послуг УСЗН через ЦНАП.
Мінімум часу – максимум переваг!

Facebook
Facebook
Google+
http://cnap.org.ua/?p=1161
Follow by Email
cnapadmin

Отправить ответ

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz